Collioure

Wijnbereiding:
De druiven worden voor de Collioure worden vroeg geoogst, in de eerste helft van oktober. AOC Collioure wordt in tegenstelling tot Banyuls niet met alcohol versterkt en is dus een geheel andere wijn. Hij ligt minimaal 9 maanden op hout, maar kan zich daarna nog stug gedragen. Geen nood, want een Collioure laat zich enige tijd bewaren en wint in de loop der tijd aan smaak. Een volbloed, warm en zacht, zo is de Collioure het beste te omschrijven. Het is een krachtpatser die moeiteloos het gevecht aangaat met sterke kazen, wild en kruiden. Maar eigenlijk is het jammer om hem als maaltijdbegeleider te gebruiken. Voor ons is het een typische fles voor een mooie avond in de herfst, intiem bij het openhaardvuur, eventueel naast een goede sigaar.

!

Collioure Hautes Vignes 2013

Druiven: Grenache Blanc.
Fles: 0.75 liter, 13% alc.

Proefnotities:
Collioure Hautes Vignes heeft een duidelijke heldere kleur. Fris en droog.
In de mond citrus met een klein vleugje vanille in de lange afdronk.
Deze wijn heeft een gouden medaille.

Wijn-spijs advies:
Deze witte Collioure is heerlijk bij asperges, artisjokken, wit vlees, vis en zeevruchten. Ook heerlijk bij salades en de barbecue.