Bollinger La Grande Année Rosé 2012

199.00

Alleen verkrijgbaar in de winkel ivm aangescherpte online verkopen

Beschrijving

Productomschrijving:
Zeer fraaie en complexe rosé, mooi roze van kleur. Zeer fijne en weelderig parelende mousse. In de geur aardbeien en klein rood (bos)fruit. Krachtig en goed gestructureerd. Breed van smaak, concentratie en weelderigheid gaan hand in hand. Niet voor niets de favoriete Champagne van menig kenner en al jaren ‘James Bond’s favourite choice’.
Ligging
Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid. De druiven voor deze Champagne komen van 21 crus: voornamelijk Aÿ and Verzenay voor de Pinot Noir en Oiry en Mesnil- sur-Oger voor de Chardonnay.
Wijn en spijs
De delicate smaken van deze Champagne zijn perfect te combineren zijn met gerechten als eendenborst, kwartel, duif of parelhoender. Ook heerlijk bij exotische of oriëntaalse gerechten, rabarbertaart en rode bessentaart.
Vinificatie
Champagne Bollinger maakt enkel in zeer goede jaren een jaartal champagne; de La Grande Année Brut. Zoals de naam al doet vermoeden is La Grande Année Rosé (67% Pinot Noir, 33% Chardonnay) gebaseerd op de gelijknamige prestige cuvée van Bollinger. Hieraan wordt een kleine hoeveelheid rode wijn (Pinot Noir) toegevoegd, afkomstig van Bollinger’s uitzonderlijke Grand Cru wijngaard ‘La Côte aux Enfants’. Champagne Bollinger kiest ervoor om de Pinot Noir apart op te voeden om de kwaliteit hiervan beter te kunnen bewaken en de Pinot Noir dient van hetzelfde oogstjaar te zijn.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bollinger La Grande Année Rosé 2012” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *