Sal de Ibiza – Mar Blau Sea Salt with Black Garlic

21.95

Beschrijving

Sal de Ibiza brengt weer een speciale editie uit en steunt daarbij tegelijkertijd een goed doel. Dit jaar komt Sal de Ibiza met een blauwe pot fleur de sel met zwarte knoflook.

 

Het project

IBIZA beroemd om zijn uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en kristalhelder water. Om de zee rondom ons favoriete eiland te behouden, werkt Sal de Ibiza samen met de PLASTIC FREE IBIZA-beweging. Plastic Free Ibiza is een beweging die bestaat uit ongeveer 15 lokale NGO’s ofwel non governmental organisations, gepromoot door onze vrienden op Ibiza Reservation. Elke aankoop van onze nieuwe speciale editie “Mar Blau” (Blauwe Zee) ondersteunt lokale projecten, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van de prachtige stranden en de  turquoise wateren van Ibiza.

 

De ondersteuning doet Sal de Ibiza door van elke verkochte pot Mar Blau € 1 aan Plastic Free Ibiza te schenken.

 

Waarom Zwarte Knoflook ofwel Black Garlic?

Het “Black Garlic Wonder” is onlosmakelijk verbonden met de Spaanse gastronomische keuken. Hoewel deze speciale knoflook nog steeds zijn sporen moet verdienen in Europa, is hij al lang populair in Azië. Het is ook een van de mooiste prestaties van de moleculaire keuken van Ferran Adria.

 

De Bereiding van de knoflook

De knoflook wordt 2-9 maanden in zeewaterpekel bewaard bij een constante temperatuur van 60° Celsius. Tijdens dit proces wordt de knoflook zwart. Deze zeer langzame gisting geeft de knoflook zijn unieke en onderscheidende aroma.

 

De Smaak

Nuances van vanille en pruim zijn net zo duidelijk als karamel, balsamicoazijn – maar ook een vleugje zoethout. Het resultaat is een onvergetelijke “umami-ervaring”.

 

Hoe te gebruiken

De zwarte knoflook kan op veel verschillende manieren gebruikt worden: in sauzen, aioli of zelfs in hummus. Het levert een belangrijke bijdrage aan het plezier van het gehemelte. Het geeft ook net dat beetje extra aan een tomatenquiche of flammkuchen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sal de Ibiza – Mar Blau Sea Salt with Black Garlic” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *