Papier d’Arménie Box 1900

37.50

Beschrijving

Papier d’Armenie® brengt zijn eerste doos uit 1900 opnieuw uit. De historische afbeelding getuigt van het tijdperk van Papier d’Armenie® en herinnert aan de medailles en diploma’s die het merk sinds 1885 heeft gewonnen. Een echte reis door de tijd met 12 notitieboekjes van 36 strips om te gebruiken.

Papier d’Arménie bestaat sinds 1885. Dit papier wordt gebruikt om ruimtes te verfrissen en te desinfecteren. Het bestaat uit natuurlijke ingrediënten en heeft geen schadelijke effecten op de ozonlaag. Tegenwoordig is het papier ook afkomstig uit bossen die verantwoordelijk worden beheerd.

Papier d’Arménie werd uitgevonden door de Fransman Auguste Ponsot. Tijdens een reis ontdekte hij dat Armeniërs een stof (benzoë) verbranden om hun huizen te desinfecteren. Terug in Frankrijk loste hij met de hulp van apotheker Henri Rivier deze stof op in 90° alcohol. Vervolgens dompelde hij er vloeipapier in en zo ontstond het Papier d’Arménie. Sinds 1885 bleef deze formule ongewijzigd.

Het wordt verkocht in boekjes met 12 bladzijden van elk 3 stroken. Je scheurt een strook af, vouwt het als een accordeon op, plaatst het op een hittenbestendige schaal en steek een punt van de strook in brand. Dan blaas je de vlam uit en zo gaat hij langzaam z’n karakteristieke, op vanille gelijkende geur, verspreiden.

Het wordt gebruikt om ruimtes te verfrissen; het is zeer efficiënt tegen de geur van parfum, koken, sigaretten en dieren.

Ten slotte is Papier d’Arménie ook milieuvriendelijk. Het bestaat uit natuurlijke ingrediënten, bevat geen drijfgas en heeft geen schadelijke effecten op de ozonlaag. Het papier is bovendien goedgekeurd door de FSC, die staat voor een verantwoordelijk bosbeheer.

Leg eens een strookje in de kledingkast of op de wc, in een muf boek. Je zal zien dat alles weer lekker fris gaat ruiken!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Papier d’Arménie Box 1900” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *